רכישת ביטוח סיעודי

לאף אדם אין חסינות מפני מקרים מצערים של תאונות, פציעות או מחלות קשות, אשר פוגעות ביכולת להתפרנס, להתנהל כרגיל בצורה יומיומית ואף לבצע פעולות פשוטות באופן עצמאי. אדם כזה נמצא למעשה במצב סיעודי וזקוק לסיוע במשך רוב שעות היממה, בין אם זה לתקופה מוגבלת עד ההחלמה שלו או למשך כל חייו.

תמונה של אנשים הולכים בין מטבעות כסף

סיטואציה כזאת יכולה נוטה להתרחש בגילאים המבוגרים יותר, כאשר הבריאות הופכת להיות רופפת, אך גם אנשים צעירים ובריאים יחסית יכולים להפוך לסיעודיים בעקבות אירועים שונים. למעשה, דווקא הנטל הכלכלי על הצעירים הסיעודיים הוא גבוה יותר וזאת בעקבות צבירת חסכונות מינימאליים, הצורך להביא משכורת למשפחה, לטפל בילדים ועוד.

כאשר אדם ספציפי הופך להיות סיעודי, הדבר מהווה נטל משמעותי על האנשים הקרובים אליו מבחינה פיזית, נפשית וכלכלית. כדי לתת מענה לקשיים אלה, קיים בישראל ביטוח ייחודי, אשר מטפל במקרים הסיעודיים. בכתבה זו נבדוק האם כדאי לעשות ביטוח סיעודי ונעבור על הנקודות החשובות שלו.

מאפייני רכישת ביטוח סיעודי

ראשית, צריך לזכור שכל אדם בישראל מבוטח על ידי הביטוח הלאומי בביטוח סיעודי, אך הוא בתוקף רק לגברים מעל גיל 65 ונשים מעל גיל 60. כמו כן, גובה הקצבה החודשית עומד על 25% בלבד מהמשכורת הממוצעת במשק.

בנוסף לביטוח הבסיסי של ביטוח לאומי, ניתן לרכוש ביטוח סיעודי מקופות החולים בנפרד מהביטוחים המשלימים וכמו כן לעשות פוליסה בחברת ביטוח דרך מקום העבודה או באופן פרטי. יש אפשרות לבחור בקצבה חודשית של עד עשרים אלף ₪ ואף לעשות כמה פוליסות במקביל.

כל מבוטח פוטנציאלי אשר מעוניין לרכוש פוליסה מחברת ביטוח פרטית, מחויב למלא הצהרת בריאות ולספר באופן מפורט על כל היסטוריית המחלות שלו. במידה והדבר אינו מבוצע באופן תקין, חברת הביטוח יכולה לדחות התביעה שלו בעתיד (למעשה, שליש מהתביעות נדחות או מתקבלות באופן חלקי). היוצא מן הכלל במקרה זה, הוא הביטוח הסיעודי הקולקטיבי דרך חברות הביטוח, שם ישנה אפשרות לעשות ביטוח סיעודי ללא הצהרת בריאות ולאחר שנה, מחויבת החברה לכסות את כל המצבים הרפואיים של המבוטחים.

תקופת ההמתנה בביטוח סיעודי יכולה להיות לאורך תקופה של שלושה חודשים עד שנתיים (בהתאם להעדפות הלקוח), כאשר בזמן זה המבוטח ממשיך לשלם את דמי הביטוח אך עדיין לא זכאי לקבל את הפיצויים עבור האירוע הביטוחי. מבחינת סוגי הפרמיות, ביטוח סיעודי עם פרמיה משתנה הוא בעל עלויות נמוכות מאד בהתחלה אך קופץ באופן משמעותי, כאשר המבוטח מגיע לגיל שישים. ביטוח עם פרמיה קבועה, לעומת זאת, יקר יותר בתחילת הדרך, אך לא משתנה למעט ההצמדה למדד המחירים לצרכן.

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך

כפל ביטוח סיעודי

השוואת מחירי ביטוח סיעודי

ערכי סילוק בביטוח הסיעודי

במידה ואתה מעוניין לקבל פרטים נוספים על רכישת ביטוח סיעודי, אנו בפורטל צוק ביטוח יכולים לקשר אותך עם מומחים בתחום ללא שום עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות, זה להשאיר את הפרטים האישיים שלך באתר ואנו נחזור אליך בהקדם.

קבלו הצעה לביטוח סיעודי